SNKR_tb
קמפוס ביה"ס לעיצוב שנקר, רמת גן

יוזמה: תחרות

סטטוס: רעיוני

שנה: 2008

היקף: 48,000 מ"ר

קרדיט: בשיתוף עם סקורקא אדריכלים

תכנון בית ספר חדש לאדריכלות בתוך הקמפוס העירוני ”שנקר” היווה אתגר תכנוני לא פשוט של יצירת מערכת יחסים והיררכיה בין המרקם והמבנים הקיימים לבין התכנון המחודש. התכנון מציע מערכת של ”מסגרת בתוך מסגרת” המאפשר תכנון כולל של הסטרוקטורה של מערך הבינוי וכל זאת ללא תכנון אדריכלי ספציפי של כל בניין ובניין. התכנון מאפשר יצירת רחבה מוארת בלב הקמפוס תוך יצירת חזית ארוכה לאורך הרחוב השומרת על האינטנסיביות העירונית הקיימת בשכונה. מערך המבנים החדש משתלב בתוך הטופוגרפיה והבנוי הקיים ליצירת קמפוס אחיד קוהרנטי המהווה חלק אינטגרלי מהשכונה.

. . .
EMYZ_tb
ספריית מקס שטרן, מכללת עמק יזרעאל

יוזמה: תחרות

סטטוס: בנוי

שנה: 2003-2006

היקף: 3,200 מ"ר

קרדיט: בשיתוף עם סקורקא אדריכלים

האגף החדש תוכנן ונבנה כאגף עצמאי לחלוטין המחובר למבנה הקיים בגשר שקוף בלבד, וזאת עקב צורתה הייחודית של הספרייה הקיימת. גישה תכנונית זו אפשרה חופש צורני וחומרי לאגף, שבא לידי ביטוי בקיר אבן חורפ'יש על פתחיו וקופסת הספרים העליונה. בין המבנים תוכננה גינה המאפשרת, בין השאר, מבט בין האגפים. כניסת המבנה המשולב הוסבה למבנה החדש שמשתלב בתכנית האב המתחדשת של הקמפוס. הספרייה נפתחה לקהל הרחב בשנת 2006.

. . .
GVTM_tb
חדר כושר

יוזמה: ציבורית

סטטוס: בנוי

שנה: 2002-2003

היקף: 500 מ"ר

קרדיט: בשיתוף עם סקורקא אדריכלים

בניין חדר הכושר בגבעתיים תוכנן בהתאמה לשדרת הברושים הקיימת באתר. הבניין מורכב משתי קליפות בטון המוכלות אחת בשנייה, המנסחות בכך את נתיבי הכניסה לבניין ואופן החדרת האור לחלליו השונים. מבנה הטיח הלבן המסודר כלפי חוץ, מתפרק בחלקו הפנימי למספר מישורים ואזורי פעילות המנצלים את החללים הייחודים שנוצרו במפגש בין שתי הקליפות ואת המרפסת העליונה לאורך שדרת הברושים מעל לקליפת הבטון הנמוכה.

. . .
IDC2_tb
ספריית מארק ריץ, המרכז הבינתחומי, הרצליה

יוזמה: ציבורית

סטטוס: בנוי

שנה: 2001-2003

היקף: 2,500 מ"ר

קרדיט: בשיתוף עם סקורקא אדריכלים

בשנת 2001 הוזמן המשרד לתכנן את ההרחבה לספריה המרכזית, בכניסה למרכז הבינתחומי. הבניין תוכנן על בסיס שני עקרונות: הראשון, תוספת האגף החדש בשתי קומות בחלקו הדרומי של האתר. והשני, חיבור הישן והחדש על ידי קיר מעטפת בגובה 5 מטרים המקיף את שני האגפים ומקנה להם מראה אחיד. קיר המעטפת עשוי בחלקו בטון, רפפות עץ, זכוכית ועוד חומרים שונים שנבחרו על פי היחס לפורוגרמה הפנימית. על תכנון מבנה זה זכו אדר ורועי סקר בפרס רכטר לאדריכל הצעיר לשנת 2005.

. . .
IDC1_tb
בי"ס ארזי-עופר למדעי המחשב ותקשורת, המרכז הבינתחומי, הרצליה

יוזמה: תחרות

סטטוס: בנוי

שנה: 2003-2006

היקף: 6,000 מ"ר

קרדיט: בשיתוף עם סקורקא אדריכלים

בלב המרכז הבינתחומי, בין גן הפסלים והברושים לבין שדרת האקליפטוסים, שוכן בית ספר למדעי המחשב ותקשורת. הבניין תוכנן לאורך ציר תנועה ראשי בקמפוס, המייצר לו קצה צפוני. הכניסה והמבואה ממוקמים בנסיגה מול גן הפסלים ומהווים חלל התאספות לכלל המבנים סביב הגן, בעוד הקומות הגבוהות נהנות ממבט קרוב לעצי הברוש והאיקליפטוס הסמוכים. בקומה העליונה הוקם אולפן טלוויזיה ורדיו, המשמש את תחנת השידור של הקמפוס.

. . .